Rosettkål med lammekoteletter og rotmos

Lettlaget og utrolig godt!

Rosettkål går godt til lammekjøtt. Du kan servere den til lammelåret til påsken eller til småstykker av lam. I denne retten har vi brukt små, saftige lammekoteletter.

 Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 3 poteter
  • 2 gulrøtter
  • ca. 1 dl melk
  • 1 ss melange eller smør (til rotmosen)
  • 4 små lammekoteletter
  • 2 ss matolje
  • 1 pose rosettkål
  • 1 ss melange eller smør (til å steke rosettkålen)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Start med å koke poteter med skallet på. Kok potene møre i usaltet vann. Kok gulrøtter møre. Skrell potetene. Bruk en potetstapper og mos poteter og gulrøtter med smør/melange og ha i melk til du får en fin konsistens på stappen. Smak til med salt og pepper.

Stek kotelettene i matolje.

Varm opp melange/smør i en liten stekepanne. Stek rosettkålene til de er passe møre. De skal ha litt tyggemotstand. Hvis du steker dem i samme panne som kotelettene, så får de ekstra smak.

Server rosettkålen med rotmos, lammekoteletter og en god brun saus (eller en klatt rømme).

Tips: Du kan også koke ut stekepannen du har stekt kotelettene i og servere sjyen til retten. 


Foto: Lise von Krogh.