Rosettkål med lammekoteletter og rotmos
Lettlaget og utrolig godt!
Rosettkål går godt til lammekjøtt. Du kan servere den til lammelåret til påsken eller til småstykker av lam. I denne retten har vi brukt små, saftige lammekoteletter.
Ingredienser til 2 porsjoner:
- 3 poteter
- 2 gulrøtter
- ca. 1 dl melk
- 1 ss melange eller smør (til rotmosen)
- 4 små lammekoteletter
- 2 ss matolje
- 1 pose rosettkål
- 1 ss melange eller smør (til å steke rosettkålen)
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Start med å koke poteter med skallet på. Kok potene møre i usaltet vann. Kok gulrøtter møre. Skrell potetene. Bruk en potetstapper og mos poteter og gulrøtter med smør/melange og ha i melk til du får en fin konsistens på stappen. Smak til med salt og pepper.
Stek kotelettene i matolje.
Varm opp melange/smør i en liten stekepanne. Stek rosettkålene til de er passe møre. De skal ha litt tyggemotstand. Hvis du steker dem i samme panne som kotelettene, så får de ekstra smak.
Server rosettkålen med rotmos, lammekoteletter og en god brun saus (eller en klatt rømme).
Tips: Du kan også koke ut stekepannen du har stekt kotelettene i og servere sjyen til retten.
Foto: Lise von Krogh.