VANG GÅRD

Velkommen til Vang Gård i Totenvika i Østre Toten ved Mjøsas bredd. Vi, familien Gjestvang, har i over 100 år dyrket jorda på slektsgården.

Det har vært en formidabel utvikling og fra å være et tradisjonelt familiebruk er det i dag en stor arbeidsplass med ca. 30 ansatte. Det dyrkes ca. 1500 mål på friland med forskjellig sorter løk, purre, kål, gulrøtter og selleri – både konvensjonelt og økologiske samt at vi har ca. 4 mål drivhus for oppal av planter og blomster. I 2021 reåpner vi planteutsalg og gårdsbutikk i en av drivhusene på gården. Her blir det salg av sommerblomster, krydderurter, grønnsaksplanter samt potter, jord og hyggelige og nyttige ting til hagerommet. Utover sommeren utvides sortimentet med ferske og velsmakende grønnsakene og andre utvalgte ingredienser som utgjør et måltid. Det bys også på kaffe, is og rømmebrød.

Navnet Vang betyr «grasvoll» og gården er gammel og nevnt i historibøkene fra førkristen tid. Jordmonnet er sandig silt og lettleire. Steinholdig og varm i nordhelling ned mot Mjøsa. Klimaet er gunstig og vi har naturgitte forhold for løk, purre, kål og gulrot som er våre hoveproduksjoner. I dag dyrkes det på ca. 1000 Da. på og rundt gården.

Vang Gården ligger langs riksvei 33, med samme avkjørsel som til Totenviken Kirke i Totenvika ca. 3,5 km sør for Skreia. Avstanden til Gjøvik mot nord er ca. 3 mil, og til Minnesund mot syd ca. 3,7 mil. Fra Gardermoen tar det ca. 1 time med bil.

Gården kan lett sees fra hovedveien med drivhus og åkre. Gode solforhold, god jord, vann fra Mjøsa samt Mjøs-utsikt gir flotte og næringsrike grønnsaker.

Besøksadresse:
Vang Gård
Mamelundsvegen 18
2848 Skreia, Norge

Kontaktperson:
Camilla Rostad
tlf: 977 65397
camilla@nordrevang.no

Camilla Rostad
Vang Gård Planteutsalg & Gårdsbutik