Rosettkål med dampet skrei, småpoteter og rå løk

Rosettkål smaker veldig godt sammen med skrei og andre grønnsaker.

Server rosettkål til fiskeretter. I denne retten har vi brukt skrei, men torsk, laks og andre fiskeretter blir bare enda bedre med denne lille kålen.

 Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 10 småpoteter
  • 1/4 rødløk, skivet
  • 5 cm purre, skivet
  • 2 stykker skrei med skinn
  • 1 pose rosettkål
  • 1 ss melange eller smør

Fremgangsmåte:

Kok potene møre. Skjær opp løk og purre.

Kok opp vann med en god klype salt. Ha i fisken og la den trekke i 6 minutter (skal ikke koke).

Ha ca. 1 dl vann i en liten stekepanne sammen med smør. Kok opp og ha i rosettkålen. Den kan smørkokes samtidig som fisken dampes. Det skal bli litt myk, men ikke vassen.

Lag en seng av poteter, rødløk, purre og rosettkål. Legg fisken på toppen.

Serveres med en god saus; f.eks. sandefjordsmør, hollandaise saus eller sitronsaus. Rømme blandet med litt sitronjuice er også godt til.


Foto: Lise von Krogh.