BLOMKÅL
 I 2023-sesongen er det dessverre ingen produksjon av dette produktet

På Vang Gård dyrker vi økologisk blomkål. En super grønnsak, mild og vakker – tradisjonell men med mange muligheter!

I Norge har blomkålen blitt dyrket siden 1600-tallet, og er en velkommen gjest på bordet. Blomkålhodet består av mange små sammenvokste blomsterbuketter, og navnet betyr rett og slett kålblomst. Det er blomsten som normalt brukes til mat, men også stilk og blader er spiselige og bør ikke kastes. Prøv den som «ris», stekt eller bakt i ovnen – eller kokt på tradisjonelt vis.

Blomkål er rik på vitamin C, vitamin K og kostfiber, og en flott kilde til B-vitaminet folat og kalium. De viktigste plantestoffene heter isotiocyanater og inneholder svovel. Blomkål oppbevares i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.

Økologisk blomkål fra Vang Gårder tilgjengelig i juni, juli, august, september, oktober.

bakt blomkål