Salsa verde med fersk hvitløk

Fersk hvitløk gjør seg i denne klassikeren.

Denne grønne urtedressingen er perfekt til grillede grønnsaker og retter av fisk og fugl. Du kan variere med mengden olivenolje og ev. litt sitronjuice om du vil ha en tykkere eller mer flytende salsa.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten potte med persille, ca. 2 dl finhakket.
  • 1 ss kapers
  • zest (sitronskall) av 1 økologisk sitron
  • 2-2,5 dl olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte: 

Bruk en morter til å mose hvitløken. Du kan også finhakke den med kniv eller bruke en hvitløkspresse.

Finhakk persillen. Bruk bladene og stilken fra den den deler seg og opp.

Finhakk kapers.

I en bolle blander du hvitløk, persille, kapers, sitronskall og olivenolje. Smak til med salt og pepper.


Foto: Lise von Krogh.