Løk- og tomatsalat med løkgress

En marinert salat som passer godt til grillmat og middagsretter.

Løk- og tomatsalat er en salat som blir best når den få stå en time før servering. Da vil marinaden (dressingen) trekke ut de gode smakene fra tomatene og løken. Vi har oppgradert klassikeren med løkgresset på buntløken. Det blir bare enda bedre! Sunnere salat skal du se langt etter.

Du trenger følgende til ett serveringsfat: 

  • 1 gul løk med løkgress (buntløk), skivet
  • 1 rødløk, skivet
  • 4 store tomater, skivet
  • 1 liten persillebunt, hakket
  • 4-6 ss olivenolje
  • 1 ss eplesider- eller hvitvinseddik
  • Pepper og salt

Slik gjør du: 

Først skjærer du to tomater i skiver som du legger utover et serveringsfat. Deretter skiver du rødløken og fordel ringene oppå tomatene. Legg på en ny runde med skiver av to tomater. Skiv den gule løken og spre ringene på tomatlaget. Dryss så over løkgress og tilslutt persille.

Visp sammen olivenolje, eddik, salt og pepper. Risle marinaden over salaten. Dekk til salaten og la den stå å marinere i romtemperatur 1 times tid.

Tips: Du kan lage salaten flere timer i forveien, men da bør den marineres i kjøleskapet.


Foto: Lise von Krogh.