Purre- og potetsuppe

En klassiker du aldri blir lei og nydelig høstmat!

Dette er en suppe som du kan servere til hverdags som til fest. Spis den med godt brød til og du har en hel middag.

 Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 2 purrer, kun de hvite
  • 3 ss smør eller rapsolje
  • 5 medium store poteter, skrelt og i biter
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 boks matfløte
  • noen dråper grønn tabasko
  • Eplesidereddik
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skiv opp purren og vask den godt i vann. I en dyp kasserolle varmer du opp matfett og freser purren til den blir blank og myk. Ha i poteter, timian, laurbærbladet og vann. Kok opp.

La det koke til potetene er møre. Fjern laurbærbladet og timiankvisten. Ha i matfløte og kok opp på nytt.

Overfør suppen til en blender og kjør den glatt. Smak til med tabasko, eddik og salt.

Tips: Ikke kjør blenderen for lenge, da blir suppen seig. Det kan også skje om du koker grønnsakene med salt. Salt derfor til slutt. 

Det grønne på purren kan du bruke til å lage purreaske eller purresaus!


Foto: Lise von Krogh.