Suppe med rosettkål, grønnsaker og middagspølse
En enkel grønnsakssuppe du kan servere med eller uten pølse.
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 gul løk, hakket
- ½ purre eller 1 minipurre, skivet
- 2 ss smør eller olje
- 1,5 liter vann
- 1 sellerirot, i terninger
- 4 store kokefaste poteter, i terninger
- 12 rosettkål
- 250 gram middagspølse, skivet
- litt persille
- salt
- pepper
Fremgangsmåte:
Varm opp smøret eller oljen i en gryte. Ha i løk og purre. Surr løken til en er blank. Ha i vann, rosmarin/timian, sellerirot og poteter og la suppen koke til grønnsakene er møre. Ha i rosettkål på slutten av koketiden. Tilsett pølse og persille og la suppen trekke til i ca. 10 minutter til. Smak til med salt og pepper.
Foto: Lise von Krogh.