Ristet rosettkål med valnøtter og olivenolje

Spis denne smaksbomben som tilbehør til middagen, som en forrett eller som snack.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 12-16 rosettkål
  • 2 dl valnøtter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts maldon salt, gjerne røkt

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen på 225°C.

Legg rosettkålen på en stekeplate eller i en ildfast form. Dryss over valnøtter, olivenolje og salt. Bland godt.

Rist rosettkål og nøtter i ovnen til rosettkålen blir tørr og sprø i de ytterste bladene og nøttene får en gylden farge. Rør om ofte slik at maten ikke svis på ene siden. Steketiden er ca. 10-15 minutter avhengig av stekeovnen.

Tips: Rosettkålen kan godt deles i to før steking. Da blir den mer delikat.


Foto: Lise von Krogh.