Gratinert pasta med rosettkål og løk
En herlig grateng full av gode saker.
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 125 g penne pasta, fullkorn
- 1 ss olivenolje
- 1 pakke rosettkål
- 1 gul paprika, hakket
- 1/2 løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 pakke cherry tomater
- 1 mozzarella, revet
- 2 ss fersk basilikum, hakket
- 1 ss rød pesto
- 1,5 dl cottage cheese
- 2 egg
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen på 225°C. Kok pastaen som anvist på pakken.
Varm opp olivenoljen i en stekepanne. Ha i rosettkålen, paprika og løk og vend dem godt i olje. Stek grønnsakene på medium varme i ca. 5 minutter mens du røren en gang i blant. Bland inn tomater og hvitløk og stek videre i ca. 3 minutter til. Ta stekepannen av varmen og bland pasta, halve mozzarellaen, pesto og basilikum. Ha grønnsaksblandingen over i en ildfast form.
I en liten skål blander du sammen cottage cheese og egg og heller dette over den ildfaste formen. Fordel resten av mozzarellaen på toppen og gratiner i ca. 15-20 minutter. Gratengen er ferdig når ostemassen er stivnet.
Foto: Lise von Krogh. Oppskriften er tilpassert fra Kalettes.