Søt og saltbakt ferskløk

Saltbakte løk er herlige og sødmefulle. En siderett som er perfekt til stekt eller grillet laks, kylling eller biff.

I denne retten passer ferskløk helt perfekt. Bruker du en rød og en gul løk, så blir retten virkelig lekker. Under bakingen forvandler løksmaken seg fra skarp til søt. Du vil bli overrasket over hvor utrolig godt dette smaker.

Ingredienser til 2-4 porsjoner:

  • 1 rød fersk kepaløk
  • 1 gul fersk kepaløk
  • Grov salt
  • Litt olivenolje
  • Noen kvister krydderurter, f.eks. timian
  • Litt revet parmesan

Fremgangsmåte: 

Sett stekeovnen på 175°C.

Dekk bunnen av en ildfast form med salt. Rens løken ved å ta bort de ytterste tørre skallene og kutt av det ytterste av toppen og litt av bunnen slik at løken står støtt. Sett dem i saltsengen.

Drypp på litt olivenolje på toppen av hver løk. Dryss på grønne urter.  Stek løken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Dytt litt revet parmesan på toppen av hver løk de siste 5 minuttene før servering.


Foto: Lise von Krogh.

0 Comments for “Søt og saltbakt ferskløk”

Leave a Reply

Your email address will not be published.