Suppe med rosettkål, grønnsaker og middagspølse

En enkel grønnsakssuppe du kan servere med eller uten pølse.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 gul løk, hakket
  • ½ purre eller 1 minipurre, skivet
  • 2 ss smør eller olje
  • 1,5 liter vann
  • 1 sellerirot, i terninger
  • 4 store kokefaste poteter, i terninger
  • 12 rosettkål
  • 250 gram middagspølse, skivet
  • litt persille
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte:

Varm opp smøret eller oljen i en gryte. Ha i løk og purre. Surr løken til en er blank. Ha i vann, rosmarin/timian, sellerirot og poteter og la suppen koke til grønnsakene er møre. Ha i rosettkål på slutten av koketiden. Tilsett pølse og persille og la suppen trekke til i ca. 10 minutter til. Smak til med salt og pepper.


Foto: Lise von Krogh.