Smørdampet rød spisskål
En klassiker med rød spisskål.
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 rød spisskål, delt i fire båter på langs
- 1 ss smør
- 1 fedd hvitløk, skjært i tynne skiver
- 1 stilk sar, timian eller rosmarin
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell vekk de ytterste kålbladene. Del kålen i fire på langs. Skjær bort litt av stilken, men behold noe av stilken slik at kålen henger sammen under dampingen.
Velg en kasserolle som kan romme de fire båtene som skal ligge bunnen under dampingen. Hell i ca. 1,5 cm vann. Kok opp vannet sammen med smør, hvitløk og urtestilken samt litt salt og pepper.
Når vannet koker legger du kålen. Legg på logg og damp den til den er så vidt mør. Den skal ikke koke for lenge fordi da minster den spenst og friskhet.
Serveres med en ekstra klatt smør om du vil og et lett dryss av urter.
Nytes med ny koktepoter og fisk/kjøtt.
Foto: Lise von Krogh.
0 Comments for “Smørdampet rød spisskål”