Sautert svartkål på 5 minutter
Den enkleste retten du kan lage med svartkål. En rask rett som passer til de fleste middager.
Ingredienser til 2-4 porsjoner:
- 1 beger (150 g) svartkål
- 1-2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss rapsolje eller olivenolje
- 2-3 ss vann
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Vask bladene og rist godt av vannet. Riv bladene av stilken. Du kan dra med langs stilken med hånden og få alt blad av stilken i en håndbevegelse. Riv opp bladene i passe biter.
Varm opp oljen og ha i hvitløken. Stek hvitløken myk.
Ha i svartkålen og la den få frese et par minutter sammen med hvitløken. Ha i vann (eller eplejuice) og la det koke opp. Bland godt. Kålen er ferdig når vannet har fordampet. Smak til med salt og pepper.
Tips: Olje kan også erstattes av smør.
Foto: Lise von Krogh.
0 Comments for “Sautert svartkål på 5 minutter”