Purresaus med parmesan
En enkel saus til fisk og kylling.
Visste du at purre er utrolig godt som saus? I denne sausen bruker du også det grønne gresset på purren. Det gir sausen både nydelig farge og gode næringsstoffer. Denne passer godt til lette retter av fisk og kylling, men kan også brukes i pasta og grønnsaksretter.
Ingredienser til en liten skål med saus:
- 1 liten eller 1/2 stor purre med grønt
- 3-4 ss smør
- 3 ss revet parmesan
- Litt sitronsaft
Fremgangsmåte:
Grovhakk purren og vask den godt. Kok purren i vann til den er mør, ca. 5 minutter. Sil av kokevannet, men ta vare på noe av det til å spe sausen med.
Ha purren i en blender sammen med smør og parmesan og kjør den til en glatt puré. Spe på med med noen få spiseskjeer kokevann dersom den er for tykk i konsistensen.
Smak til med sitronsaft og ev. litt salt.
Foto: Lise von Krogh.