STOR PURRE
Vanlig purre dyrkes gjennom sommeren på Vang Gård. Purre er en klassisk grønnsak med mild smak som er perfekt i norske retter, både i supper og gryteretter.
Visste du at du kan se på purren hvor dypt den har stått i jorden? Det hvite fruktkjøttet har stått under jorden, mens det grønne har stått over.
Purre er rik på kostfiber, vitamin C og B-vitaminet folat. Folat sitter spesielt i den grønne delen av purren. Dessuten er purre en kilde til kalium og vitamin B6.
Slik bruker du purre
Purre er nydelig i tradisjonelle retter som lammefrikassé, hønsefrikassé, lapskaus, Bergensk fiskesuppe og i quiche lorraine.
- Lag purre- og potetsuppe eller ha purre i blomkålsuppe. Purre er også godt i ertesuppe
- Ha purre i gryteretter med kylling
- Lag en enkel potetsalat med finsnittet purre og grovhakket kokt mandelpotet som du blander med en god olivenolje, salt, nykvernet pepper og timian.
- Den hvite delen på purren kan dampes og serveres med en deilig hollandaisesaus.
- Del purren på langs og grill den.
- Du kan også bruke den grønne delen til å lage grønnsakskraft