MINIPURRE
Minipurren er faktisk første grønnsak som er høsteklar på Vang Gård. Allerede i mai kan denne høstes, det er fordi dette er en purre som har overvintret. Den plantes på sommeren, vokser seg gjennom høsten, står gjennom vinteren og vokser videre når våren kommer.
Når vi høster den på jordet er den litt mindre enn en vanlig stor purre, men den er minst like god! Konsistensen er mørere, mer delikat og må behandles mer varsomt.
Minipurre er rik på kostfiber, vitamin C og B-vitaminet folat. Dessuten er den en kilde til kalium og vitamin B6.
Slik bruker du minipurre
Den er mild på smak og har mindre tyggemotstand enn vanlig purre. Du kan til og med spise den rå og ha den i salat. Hele minipurren kan spises.
- Hakk purren grovt og stek den i stekepannen i godt smør. Litt salt, pepper og persille til slutt og den er klar til å serveres.
- Damp eller kok hel minipurre lett. Server dette til egg, fisk og lyst kjøtt. En dressing med sennep gjør seg ekstra godt.
- Bruk den på pizza.
- Tilsett minipurre i supper og gryter mot slutten av koketiden.
- Fiskepakker er gode sammen med grønnsaker og minipurre.
- Minipurre kan du bruke i en purrepai. Kanskje med litt bacon?
- Del minipurren på langs og grill den.