Omelett med fersk buntløk og ost
Bruk både løk og løkgress i denne herlige omeletten
Ingredienser til 4-6 porsjoner:
- 6-8 egg
- Smør til steking
- 1 gul buntløk, både løk og løkgress, skivet
- 1 pose revet ost, f.eks. gulost, cheddar eller mozzarella.
- Basilikum, finhakket
Fremgangsmåte:
Visp sammen eggene i en skål eller litermål.
Skjær både løk og løkgress i skiver, men ikke bland dem sammen. Løkgresset blander du inn i eggerøren.
Varm opp smøret i en stor stekepanne. Surr løken myk og blank (den skal ikke bli svidd). Hell over eggerøren med løkgresset. Demp varmen til medium og la omeletten få stive. Når egget begynner å stive, så heller du over osten og drysser over finhakket basilikum.
Legg på lokk og la omeletten bli helt stiv før servering.
Foto: Lise von Krogh.