Hurtigsyltet løk til grillmaten
Fersk buntløk, men også tørket rødløk, passer perfekt til hurtigsylting.
Dette søte tilbehøret kan du servere til blåmuggost, i salat, til biffen og torsken – faktisk til neste alt!
Du kan kan også bruke gul løk. Smaken er like god, men den får ikke den fine fargen som rødløken gir. Prøv hurtigsyltet løk i Lun salat med rosettkål og epler.
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 rødløk
- 0,75 dl vann
- 0,25 dl eplesidereddik
- 0, 5 dl sukker
- 0,25 ts salt
- 1 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Skjær løken i tynne ringer. Kok opp vann, eddik, salt og sukker i en liten kasserolle. Når salt og sukker er oppløst, har du i løken og la den koke med i 3-5 minutter. Ta kasserollen av varmen og la den avkjøle seg litt før servering.
Foto: Lise von Krogh.