Gryterett med spisskål og biff strimler
- 1,5 kg melne poteter
- 3 dl melk
- 40 g smør
- ½ hvit eller grønn spisskål
- ½ rød spisskål
- Olivenolje til steking
- 1 gul løk, hakket
- 400 g strimlet storfekjøtt
- 1 ss. pesto
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell potetene og kutt dem i biter. Kok poteter i lettsaltet vann til de er møre, ca. 25 minutter. Tørk potetene godt og mos dem. Varm opp melken. Bland sammen melk, smør og poteter.
Skjær spisskålen i strimler. Varm olivenoljen i en wok og stek kålen sammen med løk i 6 minutter. Bland inn potetmos og krydre med salt og pepper.
Bland sammen pesto og kjøtt. Stek kjøttet i en stekepanne. Serveres med kålgryten.
Oppskrift: Mario Roberti, Cucina Excellent. Foto: Tinty, Steen Møller Madsen.