RØD SPISSKÅL
På Vang Gård dyrker vi en helt spesiell spisskål, nemlig rød spisskål. Dette er en variant av vanlig grønn spisskål som trives godt her på Toten.
På Vang Gård høster vi rød spisskål i begynnelsen av juli. Rød spisskål kan du bruke som vanlig spisskål eller på samme måte som du bruker rødkål.
Rød spisskål er svært vakker og dekorativ, men også sunn og smakfull. Den er rik på fiber og vitamin C og en kilde til B-vitaminet folat. Og kan bidra til at lettere får dekket anbefalingen om 5 om dagen.
Slik bruker du rød spisskål
Rød spisskål er svært anvendelig i matlaging. Her får du noen tips til hvordan du kan bruke den:
- Snitt spisskålen i tynne strimler og stek den i stekepanne med en god olje, krydres med salt og pepper og gjerne et generøst dryss av grønne urter.
- Wok strimlet rød spisskål sammen med andre grønnsaker
- Lag en selskapssalat med rød spisskål, crème fraîche, rosiner og eple.
- Strimlet rød spisskål blir nydelig i en råkostsalat med gulrøtter, kålrot, knutekål og andre grønnsaker.
- Kålen kan blandes med rømme, litt salt, pepper og noen grønne urter. En grillsalat som smaker godt sammen med grill mat og kjøtt og fisk.
- Dampet rød spisskål med en klatt smør er perfekt til hvit fisk eller vilt.