Salat med spisskål, tomat, avokado og røkt laks
En salat med mange gode ingredienser. Lett å lage!
Ingredienser til 4 porsjoner:
- ½ hvit spisskål
- ½ rød spisskål
- 20 g ruccolasalat
- 6 cherrytomater
- 1 avokado
- 200 g røkelaks
- ½ dl sitronjuice
- ½ dl olivenolje
- 2 ss persille, hakket
- Salt og pepper
Forberedelser:
Fjern den tykkest kålbladene og kutt kålen i strimler med en bredde på 2 cm. Kok strimlene 4 minutter i kokende vann til al dente (de må ikke bli vasne). Du kan også dampe spisskålen i 4 minutter. Skyll kålen i kaldt vann og la den renne av selg.
Del tomatene i to. Skjær avokadoen i terninger. Klipp tomatene i halvdeler og skjær avokado i terninger. Skjær laksen i biter.
Bland tomater, avokado, kål, sitronsaft, olivenolje og persille sammen. Smak til med salt og pepper. Server med laks og salat på toppen.
Tips: Legg litt creme fraiche på toppen. Du kan også erstatte laksen med spekeskinke.
Oppskrift: Mario Roberti, Cucina Excellent. Foto: Tinty, Steen Møller Madsen.