Chips av grønnkål og svartkål

Grønnkålchips er utrolig lett å lage. Server den med guacamole. Sunt og godt!

Denne oppskriften kan du variere med bare grønnkål, svart kål eller en blanding av begge to.

Ingredienser til 4-8 porsjoner:

  • 1 pakke (ca. 150 g) grønnkål
  • 1 pakke (ca. 150 g) svartkål
  • olivenolje
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper
  • Parmesan

Fremgangsmåte:

Bruk nyvasket og tørket bladkål. Sett stekeovnen på ca. 180°C. Dekk en stekeplate med bakepapir.

Bruk hendene og riv av den grove stilken på bladene før du river opp bladene i passelige chipsbiter. Legg bladkålen på stekeplaten. Risle over litt olivenolje og et par klyper salt. Bland godt.

Stekes i ovnen til chipen er helt tørr. Det tar ca. 10 minutter, bruk gjerne varmluft. Husk å vend chipsen et par ganger underveis. Følg godt med så chipen ikke svir seg.

Dryss over revet parmesan og litt pepper til slutt.

Serveres med deilig guacamole. Du kan lett lage den selv ved å mose avokado som du krydrer med litt olje, sitron, salt og pepper. Ha gjerne i litt finhakket basilikum eller koriander for ekstra god smak. 


Foto: Lise von Krogh.