Ristet rosettkål med valnøtter og olivenolje
Spis denne smaksbomben som tilbehør til middagen, som en forrett eller som snack.
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 12-16 rosettkål
- 2 dl valnøtter
- 2 ss olivenolje
- 1 ts maldon salt, gjerne røkt
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen på 225°C.
Legg rosettkålen på en stekeplate eller i en ildfast form. Dryss over valnøtter, olivenolje og salt. Bland godt.
Rist rosettkål og nøtter i ovnen til rosettkålen blir tørr og sprø i de ytterste bladene og nøttene får en gylden farge. Rør om ofte slik at maten ikke svis på ene siden. Steketiden er ca. 10-15 minutter avhengig av stekeovnen.
Tips: Rosettkålen kan godt deles i to før steking. Da blir den mer delikat.
Foto: Lise von Krogh.